Hlavní obsah

Mládek: Vládnutí teď půjde s Babišem špatně

Právo, Karolina Brožová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) neuspěl v druhém kole senátních voleb a hodlá nabídnout rezignaci na pozici ve vládě. Vztahy v koalici se podle jeho mínění značně zhoršily, chod kabinetu půjde poslední rok ztuha, řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

Co říkáte na výsledek voleb?

Chtěl bych především poděkovat voličům, kteří mě podpořili, velmi si toho vážím. Respektuji vítězství pana Jaroslava Větrovského (ANO), byť mě mrzí sprostota kampaně, kterou proti mně v posledních hodinách vedl pan (Andrej) Babiš.

Premiér Bohuslav Sobotka řekl, že vaše rezignace na člena vlády kvůli výsledku voleb pro něj není téma. Budete mu ji tedy vůbec nabízet?

Dopis mu napsat musím, slíbil jsem to. To by nebylo fér, kdybych to neudělal.

Foto: Novinky.cz s použitím ČTK

Výsledek senátních voleb - č. 13 - Tábor

Ale nebudete na odchodu z kabinetu trvat?

Několikrát jsem řekl, že budu respektovat rozhodnutí pana premiéra, ať bude jakékoliv.

ČSSD získala ve volbách jen dva mandáty, vyhráli lidovci. V počtu křesel senátorů vás porazilo i hnutí Starostové a nezávislí. Co na to říkáte?

Soc.dem. bude muset dělat sebereflexi. Ono ale platí také přísloví, že když se dva perou, třetí se směje. Pan Babiš se soustředil na kritiku ČSSD a lidovci na tom vydělali. On na tom aspoň nevydělal příliš.

Babiš vás v pátek označil na Facebooku za politického parazita. Jak se vám s ním teď bude sedět ve vládě? Nezhorší se vztahy?

Ty se už zhoršily.

Jak vidíte poslední rok vládnutí? Nepadne nakonec vláda dřív?

Nepadne dřív, ale půjde to špatně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám