Hlavní obsah

Mladá žena vyhrála boj s nádorem na ruce, teď pomáhá zvířatům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětadvacetiletá Barbara Přibylová má za sebou těžkou životní zkoušku, kterou zvládla na výbornou. Vyšla vítězně z boje s rakovinou, která ji před několika lety postihla. Nevzdala se a poprala se s osudem ze všech sil.

Úspěšně vyhrála boj s rakovinou, motivací pro ni byla láska ke zvířatůmVideo: Novinky

 
Článek

Před čtyřmi lety se Báře na ruce objevil zhoubný nádor a tím začal její boj o život. Prošla náročnou léčbou, obdobím smutku a naděje, ale také obdobím plných zvratů i šťastného konce.

„Všechno to začalo v roce 2010 o prázdninách, kdy jsem na levé ruce pociťovala brnění do malíčku a prsteníčku a vyhledala lékaře. Tam mně udělali hned ultrazvuk a bylo jasné, že je to o něco nádorovitého. Poté jsme zjistili, že jde o zhoubný nádor, a pak už to všechno probíhalo hrozně rychle a razantně. Nádor byl poměrně progresivní, protože rychle rostl až do velikosti tenisového míčku. Měla jsem také metastáze na pěti místech po těle,” popisuje svůj příběh Bára.

Barbara měla vzácný nádor, kterému se odborně říká rhabdomyosakrom a vyskytuje se většinou u dětí nízkého věku. Čím je věk vyšší, tím je léčba pro organismus náročnější a méně účinná.

„Léčila jsem se v Hradci Králové, protože jsem to měla blíž ke svému rodnému bydlišti. Od září 2010 do května 2011 jsem celkově podstoupila devět cyklů chemoterapie a pak nějaké ozařování. Díky chemoterapii, když mi opakovaně dělali opět kompletní vyšetření, se ukázalo, že nádor úplně zmizel. A to samé u metastáz. Všichni z toho byli překvapení. V tom období jsem se podruhé narodila. Už od začátku jsem v sobě měla, že budu prostě bojovat,“ líčí Přibylová.

Léčba pro ni byla drastická a velice náročná, ale podařila se.

Zachráněný život zasvětila právům zvířat

Žena posléze založila svoji vlastní neziskovou organizaci Art for Animals a aktivně bojuje už několik let za práva zvířat. Ještě před založením organizace se aktivně angažovala v boji proti velkochovům hospodářských zvířat, účastnila se různých demonstrací a dobrovolných akcí podporujících zvířata.

Je také striktní vegankou. To jí ale nestačilo a chtěla se do této oblasti ponořit daleko hlouběji.

První aktivitou organizace Art for Animals je Bářina výstava fotografií s názvem Révolution 12. Autorka v ní propojila 12 černobílých portrétů lidí aktivně pomáhajících zvířatům po celé České republice. Výstava byla představena v rámci festivalu VeganFest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám