Hlavní obsah

Tisková konference ministrů školství a zdravotnictví k návratu dětí do škol

Novinky, jas

Ministři školství a zdravotnictví Robert Plaga (ANO) a Jan Blatný (za ANO) se na tiskové konferenci vyjádří k možnému návratu dětí do škol. Ty jsou většinově uzavřeny od poloviny října. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu dopoledne uvedl, že žáci 1. a 2. ročníků základních škol by se mohli vrátit do lavic 18. listopadu.

Briefing ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta PlagyVideo: ČTK

 
Článek

Vláda původně ujišťovala, že se alespoň část dětí najisto vrátí k prezenční výuce již počátkem listopadu. To se ale nestalo.

Vládní politici to vysvětlovali nepříznivým vývojem epidemie koronaviru. Následně se zdráhali uvádět jakékoliv predikce obnovení výuky.

Babiš a Prymula k návratu dětí do školVideo: Novinky

Babiš svým středečním vyjádřením mlčení přerušil, když řekl, že pokud by pokračoval nynější trend šíření koronaviru, mohly by se ve středu 18. listopadu vrátit do škol žáci 1. a 2. ročníků základních škol.

Babiš: 1. a 2. třídy by se mohly vrátit do škol 18. listopadu

Domácí

Blatný již dříve uvedl, že zavádění a rušení opatření by měla ladit s přehledovou tabulkou, kterou ministerstvo chystá a z níž má být jasné, jaké konkrétní změny lze čekat při konkrétním vývoji epidemie.

Prozatím byla představena její pracovní verze, z níž plyne, že školy by měly být zcela uzavřeny pouze v situaci, kdy budou platit opatření z pátého, tj. nejhoršího stupně.

Foto: ministerstvo zdravotnictví

Nástřel tabulky s koronavirovými opatřeními z prezentace ministerstva zdravotnictví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám