Hlavní obsah

Ministr Tvrdík chválil vojáky a děkoval

Novinky, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Slavnostní nástup 2. česko - slovenského praporu na Resslově náměstí v Chrudimi ukončil v pátek před polednem mírovou misi KFOR v Kosovu. Mezinárodní prapor, ve kterém měli převahu chrudimští výsadkáři 43. praporu havlíčkobrodské brigády rychlého nasazení, plnil úkoly při odzbrojování znepřátelených stran a zajištění pořádku od září minulého roku.

Foto: Tomáš Vítámvás

Českomoravský pohár družstev 2011

Článek

"Jsou to nejlepší, co naše česká armáda má. Osvědčili jste se jako odhodlaní a tvrdí profesionálové. Tak si představuji armádu po její reformě. Vždy mě těší, když se spojenečtí velitelé vysloveně přetahují o české vojáky, každý je chce mít na svém úseku při zahraničních misích," řekl na shromáždění ministr obrany Jaroslav Tvrdík.

Všechny příslušníky mezinárodního praporu ocenil za jejich půlroční misi na Balkáně medailí za službu v zahraničí. Téměř 400 jich bylo předáno českým vojákům, stovku medailí dostali slovenští vojáci z této mezinárodní jednotky.

"Pomalu si zvykám na to, že je manžel půl roku někde ve světě a půl roku doma. Kdybych měla mít o něj strach celou dobu, když je na nějaké zahraniční misi, asi už bych byla pološílená. Kolikrát ho proklínám, že by si měl najít normální zaměstnání, ale takovéto slavnostní chvilky výčitky mažou a jsem na něj hrdá. Doufám jen, že se náš Jakub v tomhle nepotatí," řekla Právu na chrudimském Resslově náměstí manželka jednoho z oceněných výsadkářů s ročním synkem v náručí.

Reklama

Výběr článků

Načítám