Hlavní obsah

Ministr školství neprodloužil termín pro podání přihlášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) neprodloužil lhůtu pro podání přihlášky na střední školu, o rozhodnutí informoval web ministerstva. V platnosti tak zůstává termín 20. února, dokdy mohou uchazeči odeslat přihlášku elektronicky, papírově nebo tzv. hybridním způsobem, kdy ji vyplní elektronicky, vytisknou a poté doručí na školy.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ministr školství Mikuláš Bek

Článek

O prodloužení lhůty uvažoval Bek kvůli tomu, že systém pro podání elektronických přihlášek DiPSy neodstartoval podle plánu uplynulý čtvrtek, ale až v pátek před půlnocí.

Organizace Cermat, která má přijímací řízení na starost, totiž na poslední chvíli odhalila chybu, opravila ji a systém musela znovu otestovat.

„Prodloužení termínu podávání přihlášek by zkrátilo dobu, ve které mohou ředitelé přihlášky zkontrolovat, naplánovat školní kola přijímacích zkoušek a kontaktovat uchazeče a rodiče v případech, kdy je nutné řešit individuální situace,“ uvedla mluvčí ministerstva Tereza Fojtová.

Proti prodlužování lhůty se vyslovovali ředitelé škol, které musejí přepisovat do systému papírové přihlášky, i ředitel Cermatu Miroslav Krejčí.

„Nežijeme v dokonalém světě, téměř zázrak.“ Tiskovka k fiasku s přihláškami připomínala komedii

Domácí

Termíny pro přihlášky neprodlužovat, shodují se ředitelé škol i šéf Cermatu

Domácí

Výběr článků

Načítám