Hlavní obsah

Ministerstvo vypsalo zakázku na plošinu, která by dostala prezidenta na vozíku do letadla

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo obrany se snaží vybrat firmu, která do roku 2023 zajistí zdvihací plošinu, která by umožnila dostat prezidenta Miloše Zemana do vládního speciálu. Zakázka nazvaná Služba k zajištění nástupu a výstupu prezidenta ČR se sníženou pohyblivostí do letounu A-319 má odhadovanou cenu 2,4 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Zdvihací plošina u letounu (ilustrační snímek)

Článek

Na vypsání zakázky na pronájem plošiny upozornil server Zdopravy.

Zařízení nazývané ambulift má podle zakázky zajistit „důstojný nástup osob s omezenou schopností pohybu”, přičemž výška zdvihu má být do čtyř metrů. Požadavkem je rovněž klimatizace a vytápění kabiny na poptávané plošině.

Zemana převezla armádní CASA do Brna. Zahájí tam školní rok a zase poletí zpět

Domácí

Ministerstvo předpokládá, že plošina by mohla být do roku 2023 využita zhruba k 10, nejvýše 20 letům. Zařízení musí být na letišti k dispozici do 24 hodin od vydání požadavku. Zemanův mandát skončí v březnu 2023.

Podle dostupných informací armáda na letišti ve Kbelích disponuje dvěma zvedacími plošinami Ambulift PRM-40 britského výrobce AMSS, které byly objednány v roce 2017.

Přeji vám kamarády a hodně jídla, promlouval Zeman k dětem v Brně

Domácí

Prezident v posledních měsících cestuje sporadicky. Do Brna na zahájení školního roku prezidenta přepravil dopravní stroj CASA, který je na kratší vzdálenosti vhodnější a na rozdíl od dopravních letounů disponuje nájezdovou rampou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Armádní letoun CASA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám