Hlavní obsah

Ministerstvo obrany zvažuje, že se připojí ke stíhání Parkanové

Praha

Sociální demokraté na své čtvrteční tiskové konferenci doporučili ministerstvu obrany, aby se jako poškozená strana připojilo k trestnímu stíhání v kauze CASA. Podle mluvčího Vondrova úřadu resort připojení ke stíhání zvažuje. Nyní analyzuje možnosti, které úřadu dává právní řád, uvedl mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS)

Článek

Stínový ministr obrany ČSSD Jan Hamáček na tiskové konferenci apeloval na ministra obrany Alexandra Vondru (ODS), aby přestat váhat a svůj úřad ke stíhání připojil.

Resort jeho výzvu možná vyslyší. Podle mluvčího ministerstva Jana Pejška už vedení úřadu požádalo příslušné orgány o nahlédnutí do policejního spisu, zatím to ale prý nebylo umožněno.

Poslankyně Vlasta Parkanová (TOP 09) se měla podle policie dopustit toho, že coby ministryně obrany v roce 2009 nenechala při nákupu letounů CASA zpracovat nezávislý posudek na cenu. Měla se tak dopustit porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci veřejného činitele.

Protikorupční policie v kauze nákupu letounů obvinila také bývalého šéfa resortní sekce vyzbrojování Jiřího Staňka. Parkanovou před několik týdny zbavila Sněmovna poslanecké imunity.

Reklama

Výběr článků

Načítám