Hlavní obsah

MiG -21 se málem střetl s boeingem

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

K leteckému neštěstí mohlo dojít ve středu nad Mladou Vožicí na Táborsku. Vojenská stíhačka MiG -21 se tu totiž nebezpečně přiblížila k boeingu slovenské firmy Relax, který měl na palubě asi 200 lidí. Informovala o tom ve čtvrtek televize Prima.

Foto: John Rocklin

Hickory Project

Článek

Letadlo mířící do Bratislavy se se stíhačkou minulo ve výšce 9000 metrů. "Šedesát kilometrů jihovýchodně od Prahy byla snížena vertikální vzdálenost mezi civilním a vojenským letadlem," řekl TV Prima Ivan Hubert, vedoucí kanceláře generálního ředitele Řízení letového provozu. Dodal, že s největší pravděpodobností chyba nebyla na straně civilního letectva.

Letadla se podle informací televize Prima přiblížila na vzdálenost pět set metrů, přičemž letecké předpisy dovolují distanci 1220 metrů. Při rychlosti 900 kilometrů v hodině to mohlo podle redaktora televize zapříčinit tragédii.

Podle mluvčí Velitelství vzdušných sil Sabiny Introvičové ale k žádnému ohrožení bezpečnosti nedošlo. Incident podle Primy v současné době vyšetřuje Letecká inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám