Hlavní obsah

Mezi Lazarskou a Jindřišskou nepojedou od pondělí tramvaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 12 tramvajových linek se dotkne oprava tramvajové trati mezi zastávkami Jindřišská a Lazarská v Praze 1. Dopravní podnik začne s opravou v pondělí 30. října, provoz by měl být obnoven 10. listopadu.

Foto: Mapy.cz

Opravovaný úsek

Článek

V opravovaném úseku v centru metropole budou lidé muset využít linky metra, případně jít pěšky. Zřízeny budou mimořádné zastávky Dlážděná a Lazarská.

Linky, které úsekem projíždějí, pojedou po objízdných trasách, případně budou rozděleny a budou pokračovat pod jinými čísly.

Linka číslo 3 je v úseku Bílá labuť–Lazarská odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Staroměstská a Národní třída.

Dědina, konečná zastávka. DPP otevírá tramvajovou trať za 840 milionů

Ekonomika

Linka číslo 5 je rozdělena na dvě části. Ve směru od Slivence je ze zastávky Jiráskovo náměstí odkloněna přes zastávky Národní divadlo a Lazarská do zastávky Myslíkova, dále pokračuje zpět směr Slivenec.

Ve směru od Vozovny Žižkov je ze zastávky Hlavní nádraží odkloněna přes zastávku Dlážděná do zastávky Masarykovo nádraží, dále pokračuje jako linka číslo 24 směr Vozovna Kobylisy.

Linka číslo 6 je rozdělena na dvě části. Ve směru od Kubánského náměstí je zkrácena do zastávky Lazarská, dále pokračuje jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.

Ve směru od Vysočanské je zkrácena do zastávky Masarykovo nádraží, odkud pokračuje jako linka číslo 9.

Foto: DPP

Změny tramvajových linek kvůli opravě úseku Jindřišská–Lazarská

Rovněž linka číslo 9 je rozdělena na dvě části. Ve směru od Sídliště Řepy je zkrácena do zastávky Lazarská, dále pokračuje jako linka číslo 6 směr Kubánské náměstí nebo linka číslo 14 směr Spořilov.

Ve směru od Spojovací je ze zastávky Hlavní nádraží odkloněna přes zastávku Dlážděná do zastávky Masarykovo nádraží, dále pokračuje jako linka číslo 6 směr Vysočanská nebo linka číslo 14 směr Vozovna Kobylisy.

Linka číslo 14 je rozdělena na dvě části. Ve směru od Spořilova je zkrácena do zastávky Lazarská, dále pokračuje jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.

Ve směru od Vozovny Kobylisy je zkrácena do zastávky Masarykovo nádraží, odkud pokračuje jako linka číslo 9.

Linka číslo 24 je ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Masarykovo nádraží, odkud pokračuje jako linka číslo 5.

Změny tras se dotknou rovněž nočních linek číslo 91, 92, 94, 95, 96, 98 i historické linky 42.

Magistrálu čeká rekonstrukce, provoz bude jen ve dvou pruzích

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám