Hlavní obsah

Meteorologové varují před vysokými teplotami a bouřkami

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) doplnil v pondělí výstrahu před velmi vysokými teplotami a přidal i varování před bouřkami. Ty mohou být doplněny i přívalovými srážkami a krupobitím.

Článek

V pondělí a v úterý mohou v polohách do 600 metrů teploty stoupat k 31 až 36 stupňům Celsia.

„V průběhu úterních odpoledních hodin začne přecházet přes republiku od západu studená fronta. Na frontě a v bouřkách může docházet k přechodnému zesílení větru, jehož nárazy se budou pohybovat nejčastěji kolem 72 kilometrů v hodině. V bouřkách se mohou objevit také lokální přívalové srážky s ojedinělými úhrny kolem 35 milimetrů a v odpoledních a večerních hodinách i kroupy,” varovali meteorologové.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V noci na středu při postupu dále na východ bude fronta slábnout.

Výstraha před vysokými či velmi vysokými teplotami platí pro celou republiku, bouřky by neměly hrozit v Moravskoslezském a Zlínském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám