Hlavní obsah

Mathé i další blízcí lidé Havla opouštějí Hrad

Novinky, Jitka Götzová, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalí blízcí spolupracovníci exprezidenta Václava Havla opouštějí Pražský hrad. "K 10. dubnu odcházím," řekl na dotaz Práva bývalý kancléř Ivo Mathé. Toho nahradil ve funkci Jiří Weigl.

Foto: David Horák videovize.info

Na Dobrošově u Jiráskovy chaty vzplála hranice krátce po 19. hodině. Kromě desítek návštěvníků tomu přihlížel i Marek Halaška v kostýmu Primáčka

Článek

Výpověď podala tajemnice exprezidentovy manželky Sabina Cingrošová, která působila na Hradě třináct let. "Dohodla jsem se na svém odchodu s paní Livií Klausovou," řekla extajemnice. Pokud by si našla v krátké době jinou práci, je dohodnutá, že bude moci opustit Hrad dříve.

"Během několika týdnů ze svého místa odejdu," potvrdil také Martin Krafl, který vedl tiskovou službu, s tím, že by rád i nadále pracoval ve veřejné sféře. "Prezident Václav Klaus si přivedl nový tým na mediální komunikaci a já cítím, že je čas pro změnu," řekl Krafl, který zatím nechce konkretizovat své budoucí působení. Na odchodu je i jeho podřízená Gabriela Dlouhá. "Chtěla bych pracovat ve státní správě," poznamenala.

Odchází také ředitelka odboru styku s veřejností Jana Chalupová, která měla na starosti milosti. Pracovnice tiskového odboru Ilona Ampapová podle svých slov zvažuje, zda odejde po patnácti letech práce na Hradě. "Rozhodnu se v krátké době," poznamenala.

Bývalý mluvčí prezidenta Ladislav Špaček, který z Hradu odešel jen dva dny po svém šéfovi Václavu Havlovi, je nyní na volné noze. Jak řekl Právu, spolupracuje s komunikační agenturou TV Praha a připravuje se na semináře, které se budou týkat komunikace s médii na Fakultě sociálních věd UK.

Jediným z nejbližších spolupracovníků Havla, který setrvává, je šéf hradního protokolu Miroslav Sklenář.

Reklama

Výběr článků

Načítám