Hlavní obsah

Masér nařkl lidoveckého poslance ze znásilnění. Nesmysl, brání se Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lidovecký poslanec Jiří Navrátil odmítl, že by se dopustil údajného sexuálního násilí vůči jinému muži. Ten měl již loni na podzim podat trestní oznámení, kvůli němuž byl poslanec podat vysvětlení na policii a hodlá se bránit právní cestou.

Foto: Josef Horázný, ČTK

Jiří Navrátil

Článek

Ve čtvrtek večer publikoval server PrahaIN článek, ve kterém přináší výpověď údajné oběti sexuálního násilí – maséra z Prahy – který tvrdí, že ho znásilnil poslanec vládní strany. Ačkoli v textu není uvedeno, z jaké strany by měl dotyčný být, na článek reagovala KDU-ČSL.

Následně se v pátek k případu vyjádřil i Navrátil. „Důsledně odmítám nařčení proti mé osobě. Podle dostupných informací oznamovatel trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci. Jednoznačně říkám, že nařčení ze strany oznamovatele nejsou pravdivá. Na Policii ČR jsem byl podat vysvětlení a předal jim vše podstatné k tomu, abych dokázal svou nevinu,“ napsal Novinkám.

„Ačkoliv jsem se snažil chovat citlivě s ohledem na jeho duševní onemocnění, v tuto chvíli připravuji podání trestního oznámení pro podezření z trestného činu křivého obvinění,“ uvedl poslanec.

Kvůli sňatkům gayů lidovci vládu nepovalí

Domácí

Podle článku má být údajnou obětí muž pracující jako masér v hlavním městě, který své služby inzeruje na jednom z českých erotických portálů.

Masáže vykonává u klientů doma, první setkání proběhlo podle jeho slov v pořádku, byť se ho prý politik snažil líbat, což masér odmítl. Při druhém setkání byl však „po drobné rozmíšce připoután k posteli a sexuálně zneužit“. Server uvádí, že muž je připraven dovést případ k soudu.

Přestože v článku není uvedeno ani jméno poslance, ani strana, jejímž je členem, reagovalo již v pátek ráno na publikaci textu tiskové oddělení KDU-ČSL v prohlášení čítající čtyři body, které korespondují s Navrátilovým pozdějším vyjádřením.

Znásilnění muže v pražském parku: policie hledá svědka z videa

Krimi

„Informaci o trestním oznámení jsme měli již v listopadu 2022. Policie ČR, tak jak je její povinností, kontaktovala poslance nařčeného ze zmíněného incidentu. Dotyčný poslanec se seznámil se zněním trestního oznámení a policii podal vysvětlení s tím, že nařčení z uvedených skutků jsou zcela smyšlená a nikdy k nim nedošlo,“ uvedla v prohlášení tisková mluvčí strany Lucie Ješátková.

Ve druhém bodě uvádí, že dle informací obsažených v trestním oznámení trpí oznamovatel „závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci“.

„Oznámením (údajné oběti - pozn. red.) se zabýváme a zjišťujeme, jestli se jedná o protiprávní jednání, nebo ne,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

„Poslanec poskytl policii plnou součinnost,“ uvedla mluvčí lidovců.

Soud s Ferim obžalovaným ze znásilnění začne v polovině února

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám