Hlavní obsah

Majetkový úřad v Praze vede šéfka buňky ANO

Právo, tin

Veletoče v majetkovém úřadu ministerstva financí poukázaly na jednu pozoruhodnou skutečnost: v čele pražské organizace vystřídala Kateřinu Arajmu Radka Paulová. Ta je zároveň předsedkyní oblastní organizace hnutí ANO v Prachaticích, za babišovce dokonce kandidovala do Sněmovny.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

Paulovou nominoval bývalý šéf ÚZSVM František Dittrich poté, co z čela pražské organizace odvolal Kateřinu Arajmu. Právě tento krok mu zlomil vaz: Dittrich ve funkci ředitele ÚZSVM okamžitě skončil a jeho místo zaujala právě Arajmu.

Paulová v čele ÚP Praha zůstala, a všichni ujišťují, že její nominace neměla s její politickou příslušností nic společného. „Já jsem ji určitě nenominoval, to byl pan Dittrich. Netušil jsem, že je z ANO. Nemám na ministerstvu financí ani jedinou politickou nominaci za ANO,“ řekl Právu Andrej Babiš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mnozí pracovníci úřadu byli za vedení paní Arajmu extrémně stresováni
Radka Paulová

Podobně mluví i náměstek Ondřej Závodský, který ÚZSVM dříve vedl. „Jestli tam byla politická dohoda, to nemohu potvrdit ani vyvrátit. Určitě to ale nebylo ze strany pana Babiše nebo mě. Víte, že pan Dittrich, který se k hnutí ANO hlásí a který tuto paní nominoval, skončil velmi rychle,“ řekl Právu Závodský.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéfka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkoprávních Kateřina Arajmu.

I sama Paulová je přesvědčena, že příslušnost k hnutí ANO jí nijak nepomohla. „S tím to nesouviselo. Bylo to na základě doporučení pana Urbánka,“ řekla Právu.

Náměstek ÚP Praha Petr Urbánek je právě ten, který doporučil Dittrichovi, aby Arajmu odvolal. Napsal také otevřený dopis Babišovi, ve kterém Arajmu obvinil, že ÚP Praha destabilizovala a rozvrátila.

„Pan Urbánek má pravdu v tom, že mnozí pracovníci úřadu byli za vedení paní Arajmu extrémně stresováni, měli strach a báli se projevit svůj názor,“ řekla Právu Paulová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám