Hlavní obsah

Lžou a šíří pomluvy. Komunisté podávají trestní oznámení na Okamurovu SPD

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Komunisté vyrazili do boje proti SPD Tomia Okamury a podávají na hnutí trestní oznámení pro šíření pomluvy. KSČM vadí předvolební noviny, ve kterých SPD tvrdí, že komunisté v Evropském parlamentu hlasovali pro přijetí uprchlíků. Okamura Novinkám napsal, že komunistům teče do bot, a proto dělají zoufalé kroky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kandidátku KSČM do evropských voleb vede Kateřina Konečná

Článek

„Poté, co některé politické strany narušují průběh voleb nepravdivými informacemi, nezbývá nic jiného, než je vyvrátit. Museli jsme sáhnout ke kroku, který má právní konsekvence,“ řekl na páteční tiskové konferenci šéf KSČM Vojtěch Filip.

„Zvykli jsme si na to, že strana SPD proti nám šíří řadu pomluv. Ve výtisku jejich novin je lživě šířeno, že jsem hlasovala proti ČR v rámci uprchlických kvót. Podám trestní oznámení pro úmyslný trestný čin pomluvy,“ uvedla lídryně komunistů do evropských voleb Kateřina Konečná. Dodala, že takový podlý útok týden před volbami zaznamenala poprvé.

Konečná dodala, že europoslanci za KSČM nikdy nehlasovali pro žádný dokument EU, který by pro Česko znamenal povinnost přijímat migranty. Komunisté podle ní stojí za tím, že příčiny migrace se mají řešit na místě.

Okamura Novinkám napsal, že komunistům dochází týden před eurovolbami nervy. „Chtějí na mě poslat trestní oznámení za to, že jsem zveřejnil pravdu o hlasování jejich europoslankyně a lídryně Kateřiny Konečné, která hlasovala v Evropském parlamentu pro podporu imigrace z Afriky,“ napsal Okamura.

Komunistům podle něj teče do bot a mají nízké preference, tak dělají zoufalé kroky.

Výběr článků

Načítám