Hlavní obsah

Loni bylo Techtle Mechtle, teď máme jiný klub v centru Prahy, kde nedodržují podmínky, řekl Babiš

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v neděli ve svém pořadu Čau lidi na Facebooku opět apeloval na občany, aby se nechali očkovat. Jako příklad šíření koronavirové varianty delta uvedl klub v centru Prahy, kde se touto variantou nakazilo 34 mladých lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Ta delta je tady. Minulý rok jsme měli Techtle Mechtle,“ řekl Babiš s tím, že nyní jde o jiný klub v centru metropole. „Je tam skutečně velký problém. Teď se tam nakazilo asi 34 mladých lidí,“ prohlásil a dodal, že „tento klub vůbec nedodržuje podmínky, normálně se tam tancuje. Přijde kontrola, oni to ignorují, takže špatně.“ Podle něj se nákaza šíří především mezi mladými lidmi, kteří nejsou očkovaní.

Podle Babiše je vakcinace stále vysoce aktuální. „My se blížíme deseti milionům aplikovaných dávek, to se stane během července,“ uvedl premiér.

Možnost šíření delty je u dětí vyšší, říká vakcinolog

Stalo se

Co se týče případného posunu termínu druhé dávky očkování, bylo podle Babiše odbaveno přes 200 tisíc telefonátů, přičemž pětině z nich nebylo vyhověno, protože jiný termín nebyl dostupný. „Proto jsme upravili web ockoreport.uzis.cz, kde občané naleznou informace, jak si mohou posunout termíny, a příští týden přibude informace o všech dostupných termínech druhých dávek,“ oznámil Babiš.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní záběry z nočních kontrol v centru PrahyVideo: Policie ČR

Manévry v Praze. Dav policistů a hygieniků kontroloval hudební kluby

Domácí

Dále připomněl, že v pondělí se otevře očkovací centrum bez registrace v Praze na Smíchově a ve středu pak v ostravském centru Nová Karolina a brněnské Olympii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám