Hlavní obsah

Lídři KSČM do parlamentních voleb: Filip, Kováčik a Vondruška

Právo, ch, mat, sil
PRAHA

Předseda KSČM Vojtěch Filip povede na jihu Čech komunisty do příštích parlamentních voleb. Rozhodla o tom v pondělí večer volební krajská rada KSČM.

Článek

Dvojkou je současný českobudějovický poslanec Petr Braný, trojkou Taťjana Jirousková z Táborska, čtyřkou Tomeš Vytiska z Jindřichova Hradce a pětkou Vítězslava Baborová ze Strakonic.

Filip bude o hlasy voličů soupeřit se současně nejpopulárnějším politikem, ministrem kultury Vítězslavem Jandákem, který je jedničkou kandidátky ČSSD, předsedou KDU-ČSL Miroslavem Kalouskem a dosavadním poslancem za ODS Tomem Zajíčkem. Ti vedou kandidátky lidovců a občanských demokratů.

Na Vysočině má vedoucí pozici Kováčik

Volebním lídrem KSČM na Vysočině včera zvolila krajská konference šéfa poslanců Pavla Kováčika. Následují poslanci Milan Bičík a Marie Rusová. Jeho soupeřem za ČSSD bude ministr vnitra František Bublan, dále místopředsedkyně Sněmovny a ODS Miroslava Němcová a místopředseda KDU-ČSL Jan Kasal.

V Libereckém kraji komunisty povede Vondruška

Krajskou kandidátku KSČM do parlamentních voleb v roce 2006 povede za Liberecký kraj jako lídr 58letý právník, městský i krajský zastupitel v Liberci a od prosince také poslanec Josef Vondruška. Rozhodla o tom v pondělí večer 12členná krajská rada KSČM v Liberci. Dvojkou kandidátky se stal bývalý záchranář a účastník několika zahraničních záchranných misí 39letý Stanislav Mackovík. Právu to řekla tisková mluvčí a čerstvě zvolená předsedkyně krajské rady KSČM v Liberci Dana Lysáková.

Trojkou kandidátky byl zvolen jablonecký finanční poradce a zároveň krajský zastupitel, 58letý Václav Čížek a čtyřkou za semilský okres 58letá učitelka a bývalá poslankyně Alena Svobodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám