Hlavní obsah

Lídr kandidátky KSČM v Ústeckém kraji jako starosta skončil

Právo, koc

Rozdílné názory na řízení obce stojí zřejmě za odvoláním starosty Lovečkovic na Litoměřicku Radka Černého, který je zároveň lídrem kandidátky KSČM pro podzimní krajské volby v Ústeckém kraji.

Foto: kscmlitomerice.cz

Radek Černý

Článek

Místostarostové obce podle něj nezvládali svou práci a neunesli jeho kritiku, nevyloučil ale ani politický podtext puče. Jeho nástupce ve funkci Václav Pavlík (nez.) to odmítl.

Šest zastupitelů obce na svém středečním zasedání spojilo proti třem členům za KSČM síly a prosadili odvolání starosty z funkce. Byli mezi nimi i dosavadní koaliční partneři komunistů ze sdružení LOVE.cz.áci a PRO Lovečkovicko. Návrh na odvolání přitom podle Černého nezdůvodnili.

Mrvku po přestupu k Zimolovi odvolali z čela Jindřichova Hradce

Domácí

„Místostarostové asi neunesli moje výtky k jejich práci. Od té doby sporů mezi námi přibývalo a moje kritika ve smyslu, že jim přípravy projektů trvají příliš dlouho, byla pro ně zřejmě nad míru, než aby ji unesli,“ domnívá se Černý, jenž obec vedl jedenáct let.

Neshody prý byly dlouhodobé

Pavlík Právu potvrdil, že hlavním důvodem pro odvolání Černého byly dlouhodobé neshody většiny zastupitelů se starostou. Odmítl však Černého poznámky o ješitnosti a neschopnosti jednat rychle. „Na rozdíl od pana starosty jsme s druhým místostarostou projekty připravovali pečlivě. To zabere spoustu času. Když to shrnu, měli jsme s panem starostou naprosto rozdílné pohledy na chod a vedení obce,“ vysvětlil Pavlík, jehož zastupitelé zvolili novým starostou obce.

Černý připustil, že za odvoláním může být i jeho angažmá na kandidátce KSČM pro krajské volby, kterou vede. „Neshody začaly narůstat od chvíle, kdy jsem byl zvolen lídrem kandidátky,“ všiml si Černý.

Starostové zvažují protest, nechtějí přijít o miliardy

Domácí

Pavlík souvislost mezi sesazením dosavadního starosty obce a jeho politickými ambicemi rezolutně odmítl. „Kromě pana Černého a dalších dvou zastupitelů KSČM jsme všichni zastupitelé bezpartijní. U nás v obci se na politiku nehraje,“ zdůraznil nový starosta.

Předseda krajského výboru KSČM Pavel Vodseďálek Právu řekl, že odvolání Černého z funkce starosty nemění nic na jeho pozici v čele kandidátky pro krajské volby. „Jeho odvolání bylo nečekané. Neviděl bych za tím ale nějaké politické intriky. Naši podporu má nadále,“ ujistil Vodseďálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám