Hlavní obsah

LETECKÉ ZÁBĚRY: Požáry v Hřensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v úterý zveřejnili letecké záběry dokumentující rozsah škod způsobený požárem, který vypukl v okolí Hřenska a v Českém Švýcarsku. Na místě zasahuje přes 400 hasičů a několik vrtulníků, o další techniku ČR požádala další evropské státy.

Požár v Hřensku z dronuVideo: Hasičský záchranný sbor České republiky

 
Článek

Požár se šíří již třetí den. Zatím zasáhl plochu kolem 30 hektarů. Dostat jej pod kontrolu se snaží hasiči z několika krajů, kterým by brzy měli začít s leteckou technikou pomáhat i kolegové z Polska, Slovenska a Itálie. Tyto země zareagovaly na žádost ČR o poskytnutí letadel a vrtulníků k hašení.

Foto: Hasičský záchranný sbor České republiky

Požár v Hřensku z dronu.

V úterý nad ránem se kouř z požáru rozšířil nad značnou část České republiky a ve vzduchu jej cítili lidé stovky kilometrů daleko. Hasiči museli ze zasažených oblastí evakuovat lidi z několika obcí. Přesné škody zatím nebylo možné specifikovat.

Foto: Hasičský záchranný sbor České republiky

Požár v Hřensku z dronu.

Policie uzavřela příjezdové cesty do Hřenska a vyzývá občany, aby do oblasti necestovali. Na místo kolem poledne dorazil premiér Petr Fiala (ODS)  s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN).

Reklama

Výběr článků

Načítám