Hlavní obsah

Lessy dostal za pomluvu podmínku osm měsíců

Obvodní soud pro Prahu 7 uložil bývalému policejnímu prezidentovi Petru Lessymu za pomluvu jiných vysokých policejních důstojníků a zneužití pravomoci úřední osoby osmiměsíční trest podmíněně odložený na 18 měsíců. Soud rozhodnul už v polovině prosince v neveřejném zasedání, žalobce ale rozhodnutí s výší trestu obdržel teprve ve čtvrtek.

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

Jelikož se jednalo o nepravomocný výrok soudu, nevztahuje se na tento případ amnestie Václava Klause.

Lessy podle mluvčího soudu Romana Podlešáka s verdiktem nesouhlasí a podal proti němu odpor. Hlavní líčení však zatím nařízeno nebylo. Žalobce Michal Muravský se odmítl k dalšímu postupu vyjadřovat.

Lessy měl loni v září předat své mluvčí dokumenty očerňující náměstka zlínské krajské policie Jaroslava Vaňka v souvislosti s kauzou takzvaného Toflova gangu, aby je předala redaktorovi Práva.

Bývalý šéf policie se hájí tím, že v den, kdy měl spáchat trestný čin, byl v Ostravě vyzvednout z nemocnice syna. Proto prý nemohl nikomu žádné dokumenty předat. Již dříve také uvedl, že jeho stíhání bylo jedinou cestou, jak se zbavit nepohodlného policejního prezidenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám