Hlavní obsah

Krulišovo svezení supersportem měl povolit krajský policejní šéf Tržil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízdu sportovním policejním BMW i8, které mělo v pondělí večer nehodu, při níž se vedle policisty zranil i zástupce vedoucího hradního protokolu Vladimír Kruliš, měl povolit šéf jihomoravské policie Leoš Tržil. Ve středu to uvedl server iRozhlas.

Foto: Policie ČR

Šéf jihomoravské policie Leoš Tržil

Článek

Tržil se s Krulišem setkal na slavnostní večeři na závěr prvního dne návštěvy prezidenta v Jihomoravském kraji. Svědci potvrdili, že oba muži odešli z večeře společně mezi čtvrt a půl desátou večer.

Podle serveru Aktuálně měl policejní šéf zdůrazňovat, že Kruliš nesmí usednout za volant.

Zatímco některá média uvedla, že v době nehody seděl za volantem Kruliš, prezident Zeman i Tržil shodně tvrdí, že vůz řídil policista, jehož měla postihnout náhlá zdravotní indispozice. Kvůli ní došlo k nehodě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

BMW i8

Policista je v nemocnici v umělém spánku, Kruliš má zlomené dva obratle.

Zeman se k nehodě vrátil při závěrečné tiskové konferenci, když uvedl, že chápe „lásku mladých lidí k rychlým sportovním automobilům”. Odpovědi na dotaz, jak mohl civilista Kruliš usednout do policejního vozu, se prezident vyhnul.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám