Hlavní obsah

Krnáčová nebude obhajovat post primátorky. Jedno volební období stačí, uvedla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) nebude v podzimních komunálních volbách obhajovat post v čele Prahy. Uvedl to ve středu na základě vyjádření primátorky deník Mladá fronta Dnes (MfD). Krnáčová chce podle deníku s politikou úplně skončit a být řadovou členkou hnutí. Krnáčová byla v poslední době kritizována kvůli kontroverzním výrokům, a to i předsedou ANO Andrejem Babišem.

Foto: Novinky

Adriana Krnáčová

Článek

„Rozhodla jsem se, že dál už pokračovat nebudu,“ řekla Krnáčová MfD. Zdůvodnila to tím, že je unavená a chce se více věnovat rodině. Rozhodnutí již oznámila Babišovi.

Podle deníku se spekuluje o přesunu Krnáčové na post velvyslankyně v Německu, primátorka to ale popřela.

„Dlouho jsem zvažovala, zda se budu ve vnitrostranických primárkách ucházet o pozici lídra za hnutí ANO. Nakonec jsem se ale rozhodla, že jedno volební období stačí,“ doplnila v tiskové zprávě ve středu dopoledne primátorka.

Do té doby, než skončí, by prý ráda ještě dokončila opravu Šlechtovy kavárny, začala s rekonstrukcí Václavského náměstí nebo začala s revitalizací náplavek a Malostranského náměstí, které je již téměř rok bez aut.

Do voleb zbývá ještě pět měsíců a já je chci stoprocentně využít.
Adriana Krnáčová

„Do voleb zbývá ještě pět měsíců a já je chci stoprocentně využít. Máme ještě rozděláno několik projektů, které chci dotáhnout nebo připravit někomu, kdo nastoupí do funkce po mně,“ uvedla Krnáčová.

O tom, že Krnáčová nebude v letošních volbách kandidátkou ANO na primátorku, se již dříve spekulovalo. V poslední době byla například kritizována, když v březnu po kolapsu dopravy na Žižkově kvůli opravám Husitské ulice prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní“. [celá zpráva]

Primátorka Adriana Krnáčová o dopravě a zpovykaných PražanechVideo: Novinky

Předseda ANO a premiér v demisi Babiš pak deníku Blesk řekl, že by Krnáčová měla více zvažovat slova a dopravní situaci osobně řešit.

Opozice Krnáčovou během jejího působení na postu primátorky kritizovala například kvůli výběru právní kanceláře pro spor o nájemné ve Škodově paláci, zpoždění příprav městských stavebních předpisů nebo kvůli dlouhodobým sporům v koalici. Krnáčová musela řešit i neshody uvnitř ANO, klub hnutí vyjádřil Krnáčové v roce 2015 nedůvěru. Do sporů se pak vložil Babiš, po jehož zásahu se Krnáčová udržela v primátorské funkci.

Reklama

Výběr článků

Načítám