Hlavní obsah

Komentátor Práva Jiří Hanák převzal Peroutkovou cenu

Právo, alm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky (CFP) převzal ve čtvrtek v Praze komentátor Práva Jiří Hanák. Hanákovi přiřklo Sdružení CFP všemi hlasy první cenu, reportér Josef Klíma z TV Nova získal druhou cenu a šéfredaktor Respektu Tomáš Němeček třetí cenu.

Foto: Radka Miloševská

V Moravskoslezském kraji projekt vede vedoucí Oddělení vzdělání a výzkumu Agel Lab Mgr. Spiros Tavandzis.

Článek

Jiří Hanák v projevu po převzetí ceny řekl, že to je dobrá příležitost připomenout lidi, kteří se nedožili svobody. Poděkoval těm, kteří hlásali svobodu nehledě na okolnosti jak za doby nacismu, tak během komunistického vládnutí.

Finanční odměnu za první cenu, která činí 60 tisíc korun, věnuje Hanák rovným dílem česko-slovenskému čtrnáctideníku Mosty a internetovému deníku Názor.

První cena je podle stanov Sdružení udělována novináři, publicistovi nebo skupině publicistů v oboru tisku, rozhlasu, televize a internetu za celoroční činnost nebo jednorázový mimořádný výkon, přesahující rozsahem a významem užší časový horizont.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám