Hlavní obsah

Klaus přispěl ke vzniku bloku Hlavu vzhůru, píše lidem Bobošíková

Právo, jov

Šéfka volebního bloku Hlavu vzhůru Jana Bobošíková sepsala dopis voličům, který bude rozeslán do všech poštovních schránek. V listu, který má Právo k dispozici, píše, že exprezident Václav Klaus přispěl ke vzniku jejího nového uskupení, které zabojuje v říjnových sněmovních volbách.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Konzervativci, někteří bývalí poslanci ODS, několik hnutí a Suverenita Jany Bobošíkové vytvořili volební blok s názvem „Hlavu vzhůru“.

Článek

V úvodu je využita i Klausova citace, že právě Bobošíková projevila nejvíce pozitivního v pokusu integrovat síly na pravici.

„Nejvíce pozitivního v tomto pokusu o rychlé vytvoření nového politického subjektu vykonala Jana Bobošíková. Našel jsem v ní největší ochotu hledat řešení, které by mohlo integrovat velmi různorodou skupinu lidí obdobně cítících vážnou situaci naší země a tragický stav naší politické scény,“ je citován Klaus v preambuli dopisu voličům.

Bobošíková dále uvádí, že bývalý prezident přispěl ke vzniku volebního bloku, který vede. „Hlavu vzhůru vznikl s přispěním exprezidenta Václava Klause. Naším cílem je navrátit ČR prosperitu, svobodu a suverenitu. Zbavme se pseudohumanistického a pseudokorektního plácání, naučme se opět nazývat věci pravými jmény. Nebudeme vám lhát. Ekonomická realita je stejně neúprosná jako přírodní výběr,“ uvedla Bobošíková.

Foto: hlavu.cz

Dopis Jany Bobošíkové

Lidé z Hlavu vzhůru přitom tvrdí, že vše, co se v dopise týká bývalého prezidenta, s ním bylo konzultováno.

Šéfka volebního bloku dále v listě burcuje, že je ohrožena nejen prosperita země, ale i sama existence ČR. „V Bruselu se rozhoduje o nás bez nás. Rozhodovací pravomoci občanů ČR přebírají byrokraté v EU,“ uvádí. Bobošíková se vymezuje i proti euru, soudí, že je jen politickým prostředkem k ovládnutí ČR. Šéfka volebního bloku hraje i na aktuální notu nepokojů v některých městech, když píše, že se také „zvyšuje se obava z diktátu nepřizpůsobivých“.

Související témata

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jana Bobošíková

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Voliče v závěru listu Bobošíková vyzývá, aby projevili odvahu měnit zemi. „Nám strach nevládne. Odmítáme se klanět, odmítáme mlčet, odmítáme lhát. Věříme ve svobodu, parlamentní demokracii, mravnost, lidskou důstojnost a zdravý rozum. Mějme Hlavu vzhůru!“ uzavírá dramaticky Bobošíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám