Hlavní obsah

Když nechce, tak ho Burešem nazývat nebudeme, uznal Schwarzenberg

Právo, dan
Aktualizováno

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg respektuje verdikt soudu, který rozhodl, že Andrej Babiš byl ve svazcích Státní bezpečnosti evidován neoprávněně. Propříště již proto nebude Babiše nazývat krycím jménem Bureš, pod nímž byl v archivech StB veden.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

Schwarzenberg akceptuje soudní rozhodnutí, byť o minulosti ministra financí má stále pochybnosti.

„Musíme respektovat rozhodnutí soudu, když nechce, abychom nazývali pana Babiše Burešem, tak to nebudeme dělat,“ řekl Schwarzenberg.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Názor místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska na Babiše se také nezměnil. „Rozhodnutí nezávislého soudu země EU je třeba respektovat, na druhou stranu, ať si každý položí otázku, zda více věří slovenskému Ústavu paměti národa a jeho specialistům, nebo Andreji Babišovi a dvěma estébákům, kteří svědčili v jeho prospěch,“ řekl Právu Kalousek.

„Už máme dva nevinné agenty: Falmera a Bureše,“ dodal bývalý ministr financí. Falmer bylo údajně krycí jméno šéfa komunistů Vojtěcha Filipa a Burešem měli údajně nazývat příslušníci StB Babiše.

Omlouvat se Babišovi Kalousek nehodlá: „Tento verdikt na mém názoru nic nemění. Jedna věc je nedostatek důkazů a druhá věc, jak to bylo doopravdy, s rizikem, kde ty důkazy jsou a jak moc je vydíratelný první místopředseda vlády.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám