Hlavní obsah

Když do Varů, tak s místenkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/KARLOVY VARY

Vyprodáno - zaznívá u dopravců směřujících v těchto hodinách do Karlových Varů z Prahy. Autobusové místenky mizí závratně rychle již od středy, kdy se do města začali sjíždět první hosté 41. ročníku filmového festivalu.

Článek

"Musela jsem jet až o dvě hodiny později. Na jedenáctou už místenku neměli, chytla jsem se až ve třináct," řekla Právu studentka Kateřina. Do Varů přijela včera z Prahy. Vyrážela z Florence.

Během dneška byla situace ještě horší. Ten, kdo si nekoupil několik hodin předem místenku, se do autobusů většinou nedostal. Nezbývalo mu nic jiného, než se spolehnout na vlaky. Ty ale jedou do Varů průměrně o třetinu času déle - téměř 3,5 hodiny. Navíc jsou podstatně dražší, přímých spojů je málo a většinou musíte přestupovat v dalších městech.

Pozor na odjezd z Dejvické

Lístek z Prahy  na vlak vyjde cestujícího bez zákaznické karty až na 274 Kč; autobusová jízdenka stojí téměř polovinu, tj. asi 140 Kč. Zvolí-li si filmoví nadšenec k odjezdu stanici metra A Dejvickou, ušetří další korunky. Vše má ale "malý" háček. Nalézt zastávku, odkud autobus z Dejvické odjíždí, vyčerpá - vyžaduje důkladnou znalost terénu, anebo štěstí na lidi, kteří zmateným poradí. Dobrá rada - odjezdové stání hledejte v místech, u nichž staví autobusy směřující na letiště Ruzyň, tj. rozhlížejte se téměř hned u příslušného východu z metra.

Zdánlivě zbytečná instrukce má své opodstatnění, na ČSAD vám totiž neporadí, jak se přesvědčila sama autorka tohoto článku. Paní na placené non-stop lince konstatovala prakticky jediné: "Kde je zastávka, nevím, příště jeďte z Florence". Pak si tipla, že autobusy do Varů odjíždějí ze stání naproti hotelu Diplomat. Jenže... Neodjíždějí.

Reklama

Výběr článků

Načítám