Hlavní obsah

Kalousek nevyloučil kandidaturu na prezidenta

Novinky, jrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miroslav Kalousek (TOP 09), který v lednu složil poslanecký mandát, nevylučuje kandidaturu na prezidenta. Řekl v rozhovoru pro televizi DVTV, který byl zveřejněn v pátek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda TOP09 Miroslav Kalousek vystoupil 24. října 2017 na tiskové konferenci k aktuální povolební situaci uvnitř strany.

Článek

„Nevylučuji naprosto žádné volby kromě těch parlamentních v roce 2021. A to ne proto, že bych o tom přemýšlel a zatím nebyl rozhodnut, nýbrž proto, že jsem o tom zatím přemýšlet nezačal,“ uvedl.

Jedním dechem navíc dodal, že se prozatím ani nerozhodl, zda se danou možností zabývat vůbec začne.

Kalousek: Nekončím proto, abych udělal radost Babišovi

Domácí

Kalousek 19. ledna oznámil na plénu Poslanecké sněmovny, že se vzhledem k brzkému startu volební kampaně rozhodl složit mandát. Uvedl, že chce dát v dolní komoře prostor k vystoupení kolegům, kteří se v říjnových volbách budou ucházet o hlasy voličů.

Nejbližší prezidentské volby se budou konat v lednu 2023. Miloš Zeman už potřetí kandidovat nemůže. Dosud se v souvislosti s kandidaturou na post hlavy státu mluví hlavně o současném premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Feri nakonec půjde do voleb. Přesvědčily mě ohlasy na sociálních sítích, říká

Volby

Anketa

Volili byste Miroslava Kalouska prezidentem ČR?
Ano
34,9 %
Ne
65,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17892 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám