Hlavní obsah

K hrobu Karla Gotta proudí davy lidí

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V sobotu ráno zveřejnila vdova po Karlovi Gottovi Ivana místo posledního odpočinku zesnulého zpěváka. Od té chvíle proudí na malvazinský hřbitov v Praze 5 davy lidí, a to nejen z celé České republiky, ale také ze sousedního Německa.

K hrobu Karla Gotta proudí davy lidí nejen z Česka. Svíčku zapálil i Petr NárožnýVideo: Novinky

 
Článek

Největší nápor se očekává hlavně na Štědrý den, nicméně od rána nebylo klidu u zpěvákova hrobu ani v pondělí.

„My jsme přijeli od Drážďan, jsme taková skupina lidí, co milujeme Karla Gotta a když se sejdeme v hospodě, tak zpíváme všechny jeho písničky, ale umíme je jen v němčině,“ směje se fanoušek Karla s manželkou, který ovšem mluví velmi slušně česky. U hrobu zpěváka se i několikrát vyfotografovali, to aby prý mohli ostatním fanouškům ukázat.

U pomníku zaplaveného svíčkami se zastavil i herec Petr Nárožný s rodinou, aby zapálil svíčku a zavzpomínal na pěveckou legendu. Na kameru se ale vyjádřit nechtěl.

Foto: Novinky

Od soboty proudí na Malvazinky k hrobu Karla Gotta davy lidí.

Kvůli dětem

Karel Gott zasáhl všechny generace, a to Novinkám potvrdil i muž ze Dvora Králové, který slíbil dětem, že při návštěvě Prahy se zastaví na Malvazinkách a zapálí svíčku za celou rodinu.

Všichni Novinkami dotázaní se shodují, že pro ně byl Karel Gott legendou, na kterou nikdy nezapomenou a budou na něho vzpomínat nejen na Štědrý večer, kdy si hodlají pustit mnoho jeho písní.

Foto: Novinky

U hrobu zpěváka hoří stovky svíček.

Pražská správa hřbitovů na svých stránkách zveřejnila, že otevírací doba hřbitovů během vánočních svátků zůstává nezměněna - návštěvníci mohou přicházet od 8h do 17. hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám