Hlavní obsah

Jurečka s Kalouskem dostali za porušení nařízení pokutu

– Praha
Novinky, ČTK, Klára Beranová

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek dostali od pražského magistrátu pokutu za porušení vládních opatření proti šíření koronaviru. Oba politici porušili opatření tím, že si dali pivo. Proti rozhodnutí mohou ještě podat odpor.

Foto: Twitter

Otisk twitterového příspěvku šéfa lidovců Mariana Jurečky, na kterém pózuje na ulici s pivem, což je porušení vládních nařízení. Jurečka už příspěvek smazal.

Článek

Výše pokuty není známa, jiní politici, například Václav Klaus nebo právě Prymula, měli dříve za nenošení roušky dostat pokutu 3000 korun.

Náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN) řekl, že návštěva bývalého ministra Romana Prymuly ve vyšehradské restauraci se podle náměstka ještě řeší.

„Přestupky pana Kalouska a Jurečky byly vyřešeny pokutou,” sdělil Hlubuček. Kalousek si dal totiž pivo v uzavřené restauraci při čekání na jídlo, Jurečka zase na ulici, což následně zveřejnil na svém Twitteru.

Klaus, Prymula i Faltýnek dostali pokutu za nenošení roušek

Domácí

Prymulova návštěva restaurace Rio‘s se pak podle náměstka ještě řeší. „Vyřešena by měla být do konce letošního roku,” řekl.

Ve vyšehradském podniku Rio‘s se v říjnu totiž uskutečnila schůzka tehdejšího ministra zdravotnictví Prymuly se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a dalšími účastníky, po jejímž zveřejnění v deníku Blesk ministr ve funkci skončil.

Jurečka porušil nařízení. Dal si pivo na ulici a ještě se u toho vyfotil

Domácí

Hlubuček také uvedl, že magistrát nyní řeší asi 400 správních řízení v souvislosti s porušeními vládních opatření. „Z toho je asi 180 cizinců, kteří se nacházeli v Anenské ulici na party, která také proběhla médii,” řekl. V Anenské ulici koncem listopadu zasahovala policie v klubu, který byl i přes zákaz otevřený a konala se v něm nelegální party.

Strážníci městské policie podle Hlubučka od začátku září řešili asi 25 tisíc porušení vládních opatření a na místě uložili 1650 pokut v celkové výši 638 300 korun. Do správního řízení předali 736 případů a zbytek vyřešili domluvou.

Babiš vyhodil Prymulu z vlády a omluvil se za něj

Domácí

V MHD pak podle něj strážníci řešili více než 17 000 případů nenošení roušek a uložili 770 pokut za zhruba 188 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám