Hlavní obsah

Jsem prastarý dědek, už kandidovat nebudu, oznámil Schwarzenberg

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čestný předseda a poslanec TOP 09 Karel Schwarzenberg už nebude příští rok kandidovat do Poslanecké sněmovny. Řekl to v rozhovoru pro Reflex jen den poté, co totéž oznámil současný šéf poslanců TOP 09 a bývalý předseda strany Miroslav Kalousek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Schwarzenberg

Článek

„V příštích volbách už nenastoupím. Už dnes jsem nejstarší poslanec a už jsem prastarý dědek. Budu to jen pozorovat a komentovat. Je to mé finální rozhodnutí,“ řekl v rozhovoru Schwarzenberg, kterému je aktuálně 82 let.

Své rozhodnutí oznámil jen den poté, co se stejnými slovy přišel i bývalý šéf strany a jeho kolega ze Sněmovny Miroslav Kalousek.

Kalousek už nebude v příštích volbách do Sněmovny kandidovat

Domácí

„V příštích volbách do Poslanecké sněmovny nemám žádné politické ambice. Mám obrovskou ambici, aby se tady vytvořil jasný projekt, který může uspět ve volbách, který tady může změnit situaci,“ uvedl Kalousek v neděli v Otázkách Václava Moravce.

„Kalousek je nepostradatelný“

Jedním z hlavních důvodů je to, že současné opoziční strany již několik let mluví o slučování a spojování, aby ve volbách porazily hnutí ANO. Právě Kalousek je ale řadě dalších politiků trnem v oku a s TOP 09 jít kvůli němu nechtějí.

Kalousek: Mohu vést rozhovory o sjednocení stran, nemám osobní ambice

Domácí

Podle Schwarzenberga si za to trochu může sám. „Je pravda, že ho lidi nemají příliš rádi. Částečně si za to může sám. Ale je nepostradatelný, je to nejlepší řečník ve Sněmovně a je nejkompetentnější v ekonomických a hospodářských otázkách,“ doplnil s tím, že lidé nemají Kalouska rádi kvůli jeho minulosti i nadřazenosti, kterou dával vůči druhým najevo.

Reklama

Výběr článků

Načítám