Hlavní obsah

Kalousek už nebude v příštích volbách do Sněmovny kandidovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a dlouholetý politický matador Miroslav Kalousek nehodlá v příštích sněmovních volbách kandidovat. Uvedl to v neděli v Otázkách Václava Moravce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

Uvedl, že jeho rozhodnutí neznamená odchod z politiky, neboť hodlá zůstat členem TOP 09 a nevyloučil ani, že v dalších volbách by se mohla situace změnit.

„V příštích volbách do Poslanecké sněmovny nemám žádné politické ambice. Mám obrovskou ambici, aby se tady vytvořil jasný projekt, který může uspět ve volbách, který tady může změnit situaci," uvedl Kalousek.

Volby by vyhrálo ANO, na hraně vstupu do Sněmovny už balancuje šest stran

Domácí

Právě osobní ambice představitelů stran podle něho hrají roli v tom, že dosavadní snahy o vznik předvolební koalice nemají výsledky.

„Každý promítá osobní ambice do nějakých zástupných argumentů, ať už se jmenují jakkoli. Proto je to potom tak nesrozumitelné,” podotkl Kalousek.

Předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová uvedla, že o Kalouskově rozhodnutí ví několik dní. "Lidsky jeho rozhodnutí naprosto rozumím, ale ve Sněmovně bude chybět, těžko hledá konkurenci ať už z pohledu zkušenosti, nebo rétorických schopností,” uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám