Hlavní obsah

John toužil zapomenout na ministerskou roli, Hašek rozdával plat

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na roli ministra chtěl alespoň pro jeden večer zapomenout Radek John, který se v brněnském hotelu International v sobotu účastnil již 18. ročníku charitativního vánočního koncertu, jehož výtěžek byl určen pro dětské domovy, stacionáře a další potřebné organizace. Akce se konala pod patronací jihomoravského hejtmana a předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška, který přišel i s manželkou Veronikou a dcerou Justýnkou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Charitativní vánoční koncert v Brně zakončilo společné zpívání, do kterého se zapojili politici Radek John a Michal Hašek spolu s Andreou Kalivodovou a Kateřinou Brožovou.

Článek

„Pro dnešní večer zkusme nechat politiku a s ní spojené starosti za dveřmi. Stejně budu mít smutné vánoce, když pod stromečkem nenajdu navrhovanou vládní strategii proti korupci. Tady ale nejsem ministr, ale moderátor Radek John,“ bránil se bývalý novinář všem dotazům a narážkám na současnou politickou situaci a zjevně si to s mikrofonem užíval. S chutí zpovídal řadu hostů, mezi kterými byla například sólistka opery ND v Praze Andrea Kalivodová, herečka a zpěvačka Kateřina Brožová a řady dalších hostí i zástupců domovů.

John však ani v Brně politickým starostem neutekl, když čas od času odbíhal ze sálu za zřejmě důležitými telefonáty. Do moderátorské role se velmi rychle vracel a zahrál si i na „kontrolora“ peněženky Michala Haška, který zakoupil kalendář s fotografiemi papeže při návštěvě v ČR za 20 000 korun a také rozdělil podle svého dřívějšího slibu svůj poslanecký plat pro účely charity. Pod vánočním stromem se tak celkem v Brně rozdalo 212 500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám