Hlavní obsah

Jízdní řády vlaků na regionálních tratích se mění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle se mění vlakové jízdní řády na regionálních tratích. Změny se dotknou zejména Pardubického a Jihomoravského kraje. Ve většině krajů však půjde pouze o malé úpravy jízdních řádů. Změny budou platit do 9. prosince, uvedly České dráhy dříve v tiskové zprávě.

Foto: České dráhy, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jízdní řád se před letními měsíci mění každoročně, jde ve většině případů o několikaminutové úpravy odjezdů vlaků, aby se zachovala jejich návaznost. Také se omezují některé linky, které jsou využívány zejména studenty.

V Jihomoravském kraji nebudou jezdit osobní vlaky mezi Boskovicemi a Velkými Opatovicemi. V pracovní dny také nepojede spoj mezi Kobylím na Moravě a Hodonínem, o víkendu bude spojení zachováno.

České dráhy skončily po dvou ztrátových letech v zisku

Ekonomika

V Pardubickém kraji začne platit nový jízdní řád na trati mezi Českou Třebovou a Brnem. Po výluce se vrátí provoz na úsek mezi Brandýs nad Orlicí a Ústí nad Orlicí. Nově bude vlak stavět v Letovicích na Blanensku.

Od neděle se v Moravskoslezském kraji obnoví mezistátní osobní linka mezi Bohumínem a polskými Chalupkami. Vlaky pojedou třikrát denně.

Reklama

Související články

Párou Prahou i Posázavím. Sezona začíná

Řadu novinek slibuje železnice v Praze a středních Čechách v nadcházející sezoně, která odstartovala o uplynulém víkendu. Nostalgické vlaky Párou Prahou se...

Výběr článků

Načítám