Hlavní obsah

Jednota, ale bez nadšení, taková je atmosféra ve vládní koalici

Novinky, val, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Provládní poslanci z ODS, TOP 09 a z platformy vicepremiérky Karolíny Peake se v pátek těsně před mimořádnou sněmovní schůzí sešli, aby probrali, zda dají dohromady dostatečný počet pro vyslovení důvěry vládě. Na schůzce sice panovala atmosféra jednoty, žádné velké nadšení ale nepanovalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Jednání Sněmovny

Článek

„Nepočítali jsme se. Atmosféra jednoty, ale žádné velké nadšení,“ popsal Právu setkání provládních zákonodárců ve sněmovních Státních aktech, které už skončilo, jeden z poslanců. „Akta plná, atmosféra relativně uvolněná,“ doplnil další. Je tedy zřejmé, že ve vládním táboře panuje před hlasováním o důvěře napětí.

V deset hodin začíná samotná mimořádná schůze Sněmovny. Opozice už avizovala, že se jednání může protáhnout až do pozdních nočních hodin. [celá zpráva]

Podle současných počtů se vláda může opřít o 52 poslanců ODS, 41 zákonodárců TOP 09, sedm nezařazených poslanců sdružených kolem vicepremiérky Karolíny Peake a trojice poslanců Milan Šťovíček, Miroslav Petráň a Otto Chaloupka, kteří se rozhodli setrvat v klubu VV, ale přesto vládu podporují. I s hlasy Michala Doktora a Pavla Béma by mohl kabinet získat 105 hlasů.

Výběr článků

Načítám