Hlavní obsah

Jeden z uprchlíků z Drahonic má podezření na tuberkulózu

Aktualizováno

U jednoho z uprchlíků, který je v zařízení v Drahonicích na Lounsku, se objevilo podezření na tuberkulózu, potvrdil vedoucí střediska Jan Novotný. Muž je v nemocnici. Další dva, kteří s ním byli na pokoji, jsou v izolaci.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zařízení v Drahonicích na Lounsku

Článek

V zařízení nyní platí bezpečností opatření. „Musíme se zatím chovat tak, jako by bylo onemocnění potvrzeno," uvedl Novotný. Platí zákaz přemisťování uprchlíků mimo zařízení. Nikoho nového v Drahonicích nesmí ani přijmout.

Podezření na tuberkulózu potvrdilo i ministerstvo vnitra, podle něhož bylo zjištěno při vstupní prohlídce. Muž byl hospitalizován na specializovaném lékařském pracovišti v Ústí nad Labem a byl informován krajský hygienik.

V areálu bývalé věznice je podle Novotného stále 80 uprchlíků, které převezla Správa uprchlických zařízení do Drahonic z Bělé na Mladoboleslavsku 12. října.

Objekt v Drahonicích je uzavřený, má kapacitu 240 míst. Obehnán je dvěma ploty, cizinci ho nesmí volně opouštět. Do zařízení nastoupilo v říjnu 60 zaměstnanců.

Před otevřením Drahonic vznikla petice místních občanů, kteří uprchlíky v areálu věznice nechtěli. Obyvatelé přilehlého Lubence poslali teď dopis premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), v němž si stěžují na to, že z oblasti podle nich vzniká mimo jiné i kvůli uprchlickému zařízení sociálně vyloučená lokalita.

Reklama

Výběr článků

Načítám