Hlavní obsah

Je to špatně, ale nic s tím neudělám, uvedl Babiš k smlouvám magistrátu s firmou podezřelou z korupce

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je špatně uzavírat na poslední chvíli nějaké smlouvy. Tak komentoval premiér a šéf ANO Andrej Babiš to, že dosluhující pražští radní za ANO, ČSSD a z Trojkoalice pod vedením primátorky Adriany Krnáčové (ANO) na poslední chvíli přihráli reklamní skupině BigBoard nové lukrativní smlouvy. O případu ve čtvrtek informovalo Právo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš a Adriana Krnáčová na archivním snímku

Článek

„Končící politici by neměli dělat žádné smlouvy. Neumím to posoudit, na magistrát nemám žádný vliv. Je to špatně, dělat na poslední chvíli nějaké smlouvy. Nemám žádnou kompetenci to řešit,“ sdělil Novinkám premiér.

Magistrát přihrál firmě smlouvy i přesto, že vazby mezi magistrátem a skupinou BigBoard vyšetřuje policie s podezřením na korupci. Upozornil na to deník Právo. [celá zpráva]

„Principy hnutí ANO paní Krnáčová zná, že jsme transparentní a chceme působit efektivně ve státní správě. Já se jí na to zeptám. Ale dozvěděl jsem se o tom od vás,“ dodal a hovor ukončil s tím, že je na konferenci a pospíchá. Později dodal, že Krnáčová na radě nebyla a nemohla nic ovlivnit.

Babiš v poslední době za Krnáčovou moc nestál, i když ji sám před čtyřmi lety nasadil jako lídra v Praze. Krnáčová původně přemýšlela nad tím, že by na post pražské primátorky kandidovala znovu, od Babiše ale nezískala podporu.

Pražskou kandidátku ANO vedl podnikatel Petr Stuchlík, hnutí skončilo v letošních komunálních volbách na pátém místě a podle dosavadních vyjednávání to vypadá, že bude v opozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám