Hlavní obsah

Jde-li o hrátky před kongresem, jsou blbé, okomentovala Němcová postoj rebelů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postoj několika poslanců ODS, kteří mají výhrady vůči úspornému balíčku vlády, který mimo jiné obsahuje zvýšení sazeb DPH, je pro předsedkyni Sněmovny a místopředsedkyni ODS Miroslavu Němcovou nepochopitelný.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová

Článek

"Pokud jsou to hrátky, jsou to blbé hrátky," reagovala Němcová v České televizi na tvrzení svého kolegy Marka Bendy, který postoj šestice rebelujících poslanců označil za tradiční předkongresové hrátky.

Němcová považuje jejich současné výtky vůči balíčku úspor za "nešťastné a nezodpovědné", neboť pro něj již v minulosti opakovaně hlasovali a teprve nyní jej považují za zásadní problém, který by mohl vést až k pádu vlády.

"Byla jsem zaskočena," přiznala Němcová s tím, že  pokud by vláda skutečně padla, považuje za nejčistší řešení předčasné volby.

Němcová byla dotázána i na názor na chrastavský incident. Osobně útok na prezidenta Václava Klause považuje za atentát, neboť v okamžiku ataku nikdo netušil, zda je zbraň skutečná. Nynější debaty, zda se jednalo či nejednalo o atentát, jsou  podle ní zbytečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám