Hlavní obsah

Jaroslav Kmenta v nové podcastové sérii Prohnilí odkrývá podsvětí české politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve spolupráci se serverem Seznam zprávy přináší investigativní novinář Jaroslav Kmenta podcast s názvem Prohnilí, který mapuje období posledních deseti let v podsvětí české politiky. Série přinese 9 dílů, autor vychází ze svých knih o Andreji Babišovi, Miloši Zemanovi nebo Vítu Bártovi.

Foto: Michal Šula, Seznam.cz

Jaroslav Kmenta

Článek

Jaroslav Kmenta v sérii Prohnilí vychází z deseti let investigativní práce v tuzemské politice, kterou pečlivě sledoval. Série začala vstupem Věcí Veřejných na politickou scénu, zakončuje ji odhalování korupčního zákulisí hnutí ANO. Nechybí v ní díly o na první pohled neviditelných lidech pohybujících se kolem Miloše Zemana nebo o „modrých kmotrech“ – lobbistech, kteří se na přelomu století pohybovali v blízkosti členů ODS.

Vypravěčem příběhu je sám Kmenta, vystoupí ale s dalšími kolegy novináři. „Zkouším jít cestou podcastů i proto, abych udržel kontakt s mladou generací, pro kterou začínají být novou formou čtení,“ sdělil serveru Seznam Zprávy.

Hlavní příběhové linky vycházejí z Kmentových bestsellerů Všehoschopní – Superguru Bárta, Boss Babiš, Rudý Zeman nebo Babišovo Palermo. Režie se ujal Damian Machaj, který už spolupracoval na sériích České podsvětí nebo investigativních vyprávěních z cyklu Odkryto.

Reklama

Výběr článků

Načítám