Hlavní obsah

Jandák stáhl ze Sněmovny návrh popravit každý měsíc jednoho poslance

Novinky, Luděk Fiala
Praha

Páteční projednávání vládního zákona, kterým se snižují platy ústavních činitelů, doprovázel ve Sněmovně zábavný spor o návrh poslance Vítězslava Jandáka (ČSSD), který ve čtvrtek žertem prohlásil, že by každý měsíc měl být jeden poslanec popraven. Poslanec Petr Pleva (ODS) v pátek požadoval, aby to bylo jako pozměňovací návrh zařazeno do spisu.

Článek

"Nemám ten návrh úplně dopracovaný, jistě to půjde ještě do výboru, abychom upřesnili, čím a kým začít. Takže prozatím ten návrh stahuji," reagoval Jandák před pobavenými poslanci poté, co ho místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM), který schůzi řídil, upozornil, že podle nových pravidel musí být pozměňovací návrh předložen písemně a v elektronické podobě.

Jandákova slova vyvolala reakci už ve čtvrtek, a to u bývalého ministra financí Miroslava Kalouska, který prohlásil, že v neděli kromě návštěvy papeže také začne židovský svátek Jom Kippur, a tudíž by v rámci ekumeny bylo vhodné začít s popravováním poslanců u těch, jejichž jméno začíná písmenem "J".

Reklama

Výběr článků

Načítám