Hlavní obsah

Insolvenční návrh bývalého kotelníka Grandhotelu Evropa soud zamítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský městský soud v úterý odmítl poslat do insolvence bývalého provozovatele hotelu Evropa. Návrh měl formální nedostatky. Případ vzbudil pozornost i tím, že insolvenční návrh podal na zaměstnavatele bývalý kotelník hotelu, který se domáhal nevyplacené mzdy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Společnost Grandhotel Evropa Praha, a. s., dluží podle navrhovatele, kotelníka, zaměstnancům mzdy za dva až tři měsíce plus odstupné.

Další pohledávky neuhradila desítkám věřitelů, mezi nimiž jsou i další zaměstnanci, které muž rovněž označil. Mezi věřiteli je dokonce i Magistrát hlavního města Prahy, kterému společnost dluží necelých 700 tisíc korun.

Kotelník udělal chybu

Právě u výčtu dalších věřitelů ale udělal bývalý kotelník podle soudu chybu. "Navrhovatel sice označil další jemu známé věřitele, ale nedostatečně, když neuvedl splatnost," uvedl v rozhodnutí soud. Nemohl tak posoudit, zda má dlužník další peněžité závazky déle než 30 dnů po lhůtě splatnosti. "Dále navrhovatel neuvedl žádné skutečnosti, ze kterých by vyplývalo, že dlužník není schopen hradit své závazky, a zda dlužníka k úhradě svých pohledávek vyzýval," uvádí se dále v soudním rozhodnutí.

Soud proto insolvenční návrh odmítl jako neúplný a nejasný. Bývalý kotelník má nyní patnáctidenní lhůtu pro odvolání.

Hotelu, který je v rekonstrukci, se soudní pře nijak netýká, majitel ukončil se společností Grandhotel Evropa Praha, a. s., smlouvu již vloni na podzim pro neplacení nájmu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám