Hlavní obsah

Horko jako v létě bude jen v úterý, ochlazení doprovodí silné bouřky i krupobití

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Začátkem týdne bude do Česka proudit teplý vzduch a v úterý bude dokonce jako v létě. V noci na středu ale nastane výrazné ochlazení, nejsou vyloučeny ani silné bouřky a krupobití, informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

V úterý bude teplé počasí jako v létě. Ilustrační foto

Článek

I začátkem května bude na území České republiky převládat aprílové počasí. V pondělí bude oblačno, v Čechách ojedinělé přeháňky, na Moravě a ve Slezsku očekáváme déšť. Pondělní i úterní ráno bude poměrně teplé, mezi 16 až 12 stupni.

Teplý vzduch bude převládat také v úterý, kdy teploty v odpoledních maximech vystoupají na letních 24 až 28 stupňů. „Bude polojasno až oblačno, ale večer bude od západu zataženo a v noci budou na většině Česka bouřky,“ uvedla Honsová a doplnila, že podobně teplý den byl naposledy v roce 2003, naopak jeden z nejchladnějších byl v roce 2013, kdy rtuť teploměru nepřesáhla 16 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve středu výrazné ochlazení

Silné bouřky a krupobití s sebou přinesou také zesílený vítr, foukat může až rychlostí 70 kilometrů za hodinu.

„Výrazné ochlazení přijde ve středu, chladný vzduch bude proudit od severozápadu,“ upřesnila meteoroložka. Ráno bude zataženo, na Moravě a ve Slezsku bude pršet. „Nastane ale rychlé ubývání oblačnosti a odpoledne bude polojasno,“ slibuje Honsová.

Ve čtvrtek i v pátek bude jasno, maximálně polojasno. Čtvrtek přinese příjemných 15 až 19 stupňů, ráno klesnou teploty na devět až pět stupňů. I pátek bude podobný, očekávají se teploty 17 až 21 stupňů, v ranních minimech deset až šest. Obloha bude polojasná.

O víkendu bude přibývat oblačnosti, místy přeháňky, a na teploměru bude kolem 20 stupňů,“ uzavírá meteoroložka.

Reklama

Výběr článků

Načítám