Hlavní obsah

Hnutí STAN popřelo výměnu ministra Balaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výměna ministrů STAN se nechystá. Vedení vládního hnutí STAN i premiér Petr Fiala (ODS) v úterý odmítli spekulace, že se chystá výměna ministra školství Vladimíra Balaše (za STAN). Sám Balaš v úterý i ve středu před jednáním vlády řekl, že nemá informace o tom, že by měl ve funkci skončit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Vladimír Balaš (STAN)

Článek

„Je to nesmysl. Všichni čtyři naši ministři odvádějí špičkový výkon a není důvod, proč bychom je vyměňovali,“ řekl Právu první místopředseda STAN Lukáš Vlček.

S informací, že vedení STAN chce vyměnit ministra Balaše s tím, že by mohl jako odborník na ústavní právo a vysokoškolský pedagog zamířit na Ústavní soud, přišel v pondělí Deník N.

„Bude se to řešit v lednu. STAN zjišťoval, zda by byl Balaš průchozí jako ústavní soudce. Chtějí mu to nabídnout výměnou za to, že by ministerstvo školství opustil,“ řekl serveru nejmenovaný člen vlády.

Podle zdroje deníku z vedení STAN bude vládní koalice jednat o personálních změnách ve vládě po lednových prezidentských volbách.

Bodový systém řidičů se od příštího roku změní

AutoMoto

Fiala v úterý možnou rekonstrukci na popud hnutí STAN odmítl. „Nemám žádný signál od STAN, že by uvažoval nebo navrhoval výměnu nějakého ministra,“ dodal.

„O ničem nevím“

Balaš tvrdí, že ho o nějaké výměně nikdo neinformoval. „Já o ničem nevím, zatím jsme to neřešili,“ řekl. Také podle předsedy Starostů Rakušana rekonstrukci vlády v současnosti neřeší. „Pokud by měla nějaká rekonstrukce vlády nastat, tak by se rozhodně netýkala jen ministra z hnutí STAN,“ uvedl.

Balaš loni v červnu vystřídal v křesle ministra školství Petra Gazdíka (STAN), který rezignoval kvůli kontaktům s obviněným podnikatelem Michalem Redlem z kauzy Dozimetr.

Vládě stále chybí ministr životního prostředí. Výkonem této funkce je zatím pověřen vicepremiér, ministr práce a šéf KDU-ČSL Marian Jurečka. Ve středu přijme na Hradě prezident Miloš Zeman lidoveckého kandidáta na tuto funkci Petra Hladíka.

Zeman se setkal s Fialou u novoročního oběda

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám