Hlavní obsah

Zeman se setkal s Fialou u novoročního oběda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman přivítal v pondělí na zámku v Lánech premiéra Petra Fialu na novoročním obědě. Tradiční akce se zúčastnily rovněž manželky obou politiků. Pro Zemana jde o poslední novoroční oběd s předsedou vlády ve funkci prezidenta.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tradiční novoroční setkání prezidenta Miloše Zemana a premiéra Petra Fialy. Politiky u svátečního oběda doprovázely manželky Ivana (vpravo) a Jana.

Článek

Při obědě se podávala kachní paštika a vepřové řízečky s bramborovým salátem.

Zeman i Fiala se v období Vánoc obrátili na občany s projevy. Prezident k veřejnosti hovořil ve vánočním poselství 26. ledna, přičemž se věnoval zejména rekapitulaci 10 let v úřadu, respektive tří desetiletí ve vrcholné politice.

Fiala k lidem promluvil na Nový rok. Připustil, že neprožíváme lehké období, ale vyslovil naději, že obtíže Česká republika stejně jako v minulosti zvládne.

Fiala: Česko není žádný malý, slabý a nevýznamný stát kdesi na okraji Evropy

Domácí

Dá se očekávat, že se politici budou věnovat i otázce jmenování nového ministra životního prostředí. Tím by se měl stát lidovecký nominant Petr Hladík. S návrhem na obsazení postu uprázdněného po rezignaci ministryně životního prostředí Anny Hubáčkové (KDU-ČSL) Fiala vyčkával v souvislosti s tím, že Hladíkovo jméno se objevilo v kauze přidělování městských bytů v Brně. Návrh na Hladíkovo jmenování předložil premiér Zemanovi až před koncem loňského roku.

Tradici novoročních setkání hlavy státu a předsedy vlády inicioval Zemanův předchůdce Václav Klaus.

Fiala navrhl jmenování Hladíka ministrem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám