Hlavní obsah

Hlávkův most čeká předláždění, řidiče komplikace

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vozovku pražského Hlávkova mostu přes Štvanici čeká předláždění. Od soboty 26. června bude několik měsíců po etapách omezen provoz přes soumostí, které je součástí Severojižní magistrály a spojuje oblast Holešovic a Nového Města. Hotovo by mělo být nejpozději koncem října, uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Foto: TSK Praha

Doprava na Hlávkově mostě

Článek

Památkově chráněný most je podle diagnostiky, která proběhla v letech 2018 a 2019, ve špatném stavu a potřebuje kompletní rekonstrukci, ještě před ní dojde k havarijní opravě vozovky a předláždění.

Pro řidiče je podstatné, že zachovány budou dva jízdní pruhy, přičemž jeden bude vždy převeden na tramvajovou trať. U tramvajových zastávek Štvanice bude provoz sveden do jednoho pruhu, neboť není možné, aby auta jezdila přes zastávku.

Úřady vymodlená zastávka pije pražským řidičům krev. A to už hodně dlouho

Domácí

Předláždění soumostí z roku 1912, přes nějž projede denně téměř 70 000 aut, bude rozděleno do devíti etap.

„Cesta z jedné strany na druhou kvůli drncání připomíná lesní polňačku, ne jízdu po druhém nejvytíženějším pražském mostu, severojižní magistrále a důležité spojnici Nového Města, Karlína a Holešovic,” přiznal náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Foto: TSK Praha

Doprava na Hlávkově mostě

Oprava podle něj zabrání další a rychlejší degradaci mostu, který byl v roce 1962 rozšířen, byla na něj instalována tramvajová trať a čeká jej kompletní rekonstrukce stejně jako nejvytíženější most, kterým je ten Barrandovský.

Začala oprava Hlávkova mostu v Praze, řidiče bude trápit tři týdny

Domácí

Loni se na Hlávkově mostě vyměňovaly v rámci běžné údržby přechodové panely u trámového mostu přes plavební kanál. Doprava byla omezena tři týdny. Tento úsek se již rekonstruovat nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám