Hlavní obsah

Úřady vymodlená zastávka pije pražským řidičům krev. A to už hodně dlouho

Praha

Řidiči jedoucí ze severu Prahy do centra se musejí tento týden obrnit trpělivostí více než kdy jindy. Dopravní podnik totiž dokončuje stavbu tramvajové zastávky na Hlávkově mostě. Vybral si pro to prázdninový týden a časy od 7 do 15 hodin. Ve čtvrtek ráno byl kvůli tomu stupeň dopravy na čísle 4 a řidiči čekali desítky minut v kolonách.

ANKETA: Ovlivní nová zastávka na Štvanici rozhodování Pražanů u voleb?Video: Novinky

 
Článek

Zastávku na Štvanici řeší magistrát a dopravní podnik již od konce roku 2015.

„Vypořádali jsme připomínky policie. Začátkem měsíce magistrát vydal opatření obecné povahy, které stanovuje dopravní značky a světelnou signalizaci na znovuobnovení tramvajových zastávek. Díky tomu může dopravní podnik a technická správa komunikací uvést zastávky do provozu,“ řekl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Podle něj je doprava v době od 7.00 do 15.00 svedena do jednoho jízdního pruhu tak, aby mohla být bezpečně provedena stavba.

Foto: TSK Praha

Na Hlávkově mostě byl ráno stupeň dopravy na čtyřce

„Čekal jsem v koloně 52 minut. Nemůžu pochopit, proč dělají tyhle úpravy při ranní špičce, když plno lidí jede do práce. Že by byly prázdniny, jsem opravdu nezaregistroval,“ řekl Novinkám naštvaný řidič.

Proč pracují ve špičce?

„Stavba probíhá během jarních prázdnin poloviny Prahy (Praha 1 až 5 – pozn.red.), tudíž za sníženého provozu. Termín dokončení je do 24. března. Od 25. března vstoupí v platnost nové jízdní řády, do kterých bude nová zastávka začleněna,“ dodal Hofman.

Foto: kamery.praha.eu

Kolony v Argentinské ulici

Praha 8, z jejíž části jede v tomto směru nejvíce řidičů, však prázdniny nemá. Investorem a zhotovitelem stavby je dopravní podnik. „Práce probíhají dle schváleného harmonogramu s cílem brzkého zprovoznění zastávky. Za dopravní podnik bude dnes v cca 14. hodin hotovo,” řekla ve čtvrtek mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková na otázku, proč práce na zastávce neprobíhají mimo špičku.

Zastávka na Štvanici „snad“ bude. Stačí už jen zpomalit tramvajeVideo: Novinky

Problém se stavbou měla policie kvůli bezpečnosti, ale také technická správa komunikací. Po dlouhých diskuzích nakonec od února probíhají dokončovací práce. Obnovení zastávky po třiceti letech prosadila radnice Prahy 7, aby se lidé měli jak dostat na Štvanici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám