Hlavní obsah

Gottovy ostatky už jsou pohřbené. Podívejte se, kam můžete přijít zapálit svíčku

– Praha • Aktualizováno

Vdova po zesnulém Karlu Gottovi Ivana Gottová v sobotu oznámila, že zpěvákův hrob na hřbitově na pražských Malvazinkách je hotov. Na Gottových stránkách zveřejnila mapku místa, kde zpěvák odpočívá.

Gottův hrob je hotovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Jak jsem slíbila, touto cestou vám mohu oznámit, že místo posledního odpočinku našeho milovaného Karla je dokončeno,“ napsala na Gottovy stránky jeho manželka a přidala mapku popisující nejkratší cestu ke zpěvákovu hrobu.

Foto: karelgott.com

Mapa s popisem cesty k místu posledního odpočinku Karla Gotta

„Ještě jednou děkuji vám všem, kteří jste naší rodině vyjadřovali a stále vyjadřujete slova podpory a útěchy,“ vzkázala Gottová příznivcům a popřála jim klidné Vánoce.

Spolupracovníka Karla Gotta, rapera Bushida, v Německu zakázali a vymazali

Kultura

Zpěvák Karel Gott zemřel 1. října letošního roku ve věku osmdesáti let. Podlehl vleklým vážným zdravotním problémům. Na Žofín se s ním přišlo rozloučit téměř 50 tisíc lidí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vdova po zesnulém Karlu Gottovi Ivana Gottová v sobotu oznámila, že zpěvákův hrob na hřbitově na pražských Malvazinkách je hotov.

Hřbitov na Malvazinkách je od roku 1958 na seznamu kulturních památek v Praze. Nachází se na něm téměř devět tisíc hrobů. Odpočívají zde mimo jiné spisovatelé Jakub Arbes, Ondřej Sekora, Ladislav Klíma, undergroundový hudebník Milan „Mejla“ Hlavsa, sochař Čeněk Vosmík, ale také někdejší komunistický prezident Československa Antonín Novotný.

Zveřejnění „nádherného“ dopisu Ovčáčkem vdovu po Gottovi zaskočilo

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Související články

Konzervatoř vzpomene na Gotta

Dnešním koncertem v sále Pražské konzervatoře uctí škola památku nedávno zesnulého zpěváka Karla Gotta, který tam v 60. letech studoval a vždy na to rád...

Výběr článků

Načítám