Hlavní obsah

Gazdík ředitelem gymnázia. Žáci protestují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec a někdejší ministr školství Petr Gazdík (STAN) stane v čele osmiletého soukromého Gymnázia Duhovka v Holešovicích v Praze 7. Studenti proti tomu sepsali petici. Upozorňují na kumulaci funkcí a požadují, aby se některé z nich vzdal. Za problém považují také jeho vztah s lobbistou Michalem Redlem obviněným v korupční kauze Dozimetr.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý ministr školství Petr Gazdík

Článek

Gazdík Právu sdělil, že nastoupí k 20. únoru. „Otázky, které vznášejí autoři petice, s nimi budu rád osobně řešit hned první den. Jsme na tom již domluveni,“ reagoval. Mandát poslance si podle dřívějšího vyjádření ponechá. Anglicko-česká škola mu podle něj nabídla zkrácený pracovní týden.

Veronika E. Thompson za vedení gymnázia Právu sdělila, že petici studentů dostala škola ve čtvrtek. „Jsme zvyklí, že s našimi studenty otevřeně a partnersky komunikujeme. Tato situace nebude výjimkou. Je na to připravený i budoucí ředitel, který má naši plnou podporu,“ uvedla s tím, že volba na Gazdíka padla po dlouhém a důkladném přemýšlení.

Gazdík byl přijat na základě výběrového řízení poté, co se bývalý ředitel Tomáš Kučera rozhodl po sedmiletém působení posunout ve své kariéře dál. Že by dvě práce nezvládl, se Gazdík nebojí. V médiích připomíná, že i řada ministrů je zároveň poslanci, což je mnohem náročnější než řídit školu.

Bartoš: Gazdík nám lhal

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám