Hlavní obsah

Firma bývalého ministra Němce má zakázku od Vězeňské služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokátní kancelář bývalého ministra spravedlnosti Pavla Němce získala zakázku na právní služby pro Vězeňskou službu. Zvítězila v tendru, v němž nabídla cenu čtyři milióny korun.

Článek

Co přesně teď bude Němec pro Vězeňskou službu dělat, jestli bude jeho kancelář dostávat odměnu paušálně nebo za odvedenou práci a kolik zájemců o zakázku soutěžilo, nedokázalo vedení Vězeňské služby objasnit, uvedly Hospodářské noviny.

Němcova firma se ucházela o několik zakázek na ministerstvu spravedlnosti. Vyšlo najevo, že ministryně Daniela Kovářová o jejich vypsání ani nevěděla. Tendry měli na starosti lidé, jejichž vazby vedly až k Němcovi v době, kdy byl ministrem.

Němcova kancelář zajišťovala právní služby pro ministerstvo už od roku 2006. Kovářové se její práce nelíbila, stejně jako způsob, jak se k ní Němec dostal. Ve výběrovém řízení ale kancelář znovu zvítězila. [celá zpráva]

Další dvě zakázky

Exministr dostal od státních úřadů, kde dříve působil, ještě další zakázky. Jedna z nich je za 8,5 miliónu korun od dalšího bývalého zaměstnavatele - ministerstva pro místní rozvoj. Třetí od vzdělávacího institutu spadajícího po ministerstvo zdravotnictví, kde má veřejné zakázky na starosti Němcův někdejší spolupracovník.

Reklama

Výběr článků

Načítám