Hlavní obsah

Festival v číslech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Končící 41. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech přináší nejen ceny, ale také závěrečné ohlédnutí. Letos byl rekordní v počtu vydaných akreditací, celkem jich bylo 11 495. Dařilo se i charitě. Na nejrůznější projekty dali návštěvníci milióny.

Článek

Z 11 495 akreditovaných účastníků připadlo 9061 na festivalové pasy, 321 na filmové tvůrce, 814 na filmové profesionály a 554 na novináře. Celkem se prodalo 135 820 vstupenek a promítlo 474 projekcí.

Charita uspěla

Filmoví nadšenci byli i velmi štědří a pomohli lidem, kteří to potřebují. Asi největší zájem byl o Kavárnu potmě zřízenou nadací Světluška na Divadelním náměstí, kde podávala a vydávala nápoje desítka nevidomých. Návštěvníkům v uzavřeném prostoru bez světla umožnili poznat, jak vypadá žít několik minut v naprosté tmě. (celá zpráva)

Do Varů přivezli organizátoři projektu čtyři tisíce šálků. Prodali většinu. Zavírají v sobotu v devět večer. Denně personál obsloužil kolem tří set hostů. Vybraly se statisíce korun, vedle hrníčků kávy se dobře prodávaly trička a náramky se symbolem Světlušky.

Dalším charitativním projektem na festivalu byly již tradičně rotopedy. Filmoví diváci vyšlapali před Thermalem půl miliónu korun. (celá zpráva)

Jiná z akcí, které pomáhala potřebným, byla páteční dražba lahve šampaňského Dom Pérignon ročník Vintage 1998. Konečná částka se vyšplhala na šest set tisíc korun. Šek si převzaly zástupkyně hned tří charitativních organizací: Tereza Maxová, Krtek reprezentovaný Martinou Šmukovou a Olomoucký kojenecký ústav v čele s patronkou Veronikou Vařekovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám