Hlavní obsah

Favority na prezidenta jsou Babiš, Klaus a Pavel, tvrdí bookmakeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největšími favority na budoucího prezidenta České republiky jsou podle bookmakerů aktuálně premiér Andrej Babiš (ANO, 2,45:1), bývalý prezident Václav Klaus starší (5,5:1) a generál Petr Pavel (7:1). Na vítězství Babiše směřuje 40 procent sázek. Volby jsou naplánovány na leden 2023, objem sázek už přesto dosáhl téměř tří milionů korun, sdělil mluvčí společnosti Fortuna Petr Šrain. Ostatní sázkové kanceláře kurzy na budoucího prezidenta zatím nemají v nabídce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

„Sázkaři z logiky věci využívají pestrou paletu kandidátů, kteří v takovém předstihu disponují velmi vysokým kursem. Aktuálně je kursovým favoritem stávající premiér Andrej Babiš. Otázkou je, jak se do preferencí sázkařů v dalších měsících promítne vládní boj s pandemií covid-19,“ uvedl Šrain.

Na podzim podle něj zájem sázkařů o Babiše zpomalil, naopak z kursu 15:1 na stávajících 5,5:1 vyskočil Václav Klaus starší. Zajímavostí přitom je, v úvodu sázek byl hlavním favoritem Václav Klaus mladší (Trikolóra). Ten má nyní kurs 25:1.

Volby v ČR: Kdy budou ty příští a jaké nás v dalších letech čekají

Volby

V kurzové nabídce Fortuny je aktuálně 58 jmen. „Spektrum favoritů se každopádně bude ještě vyvíjet, zejména v návaznosti na to, jak budou jednotliví aspiranti oznamovat své kandidatury případně o jakou podporu se budou opírat. Konkrétně na středopravém politickém spektru se dá předpokládat určitá konsolidace, která by mohla posunout výše třeba Miloše Vystrčila (ODS, 14:1), případně Miroslavu Němcovou (ODS, 35:1),“ doplnil Šrain.

Průzkum: První ANO oslabilo, druzí Piráti, levice by ostrouhala

Domácí

Zatím nejvyšší sázka je za zhruba 50 tisíc korun. Sázkař na tiketu zkombinoval vítězství Joe Bidena v amerických volbách s triumfem Babiše. V případě úspěchu by vyhrál zhruba 250 tisíc korun. Na vítězství bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) Fortuna přijala sázku za 10 tisíc korun v kurzu 35:1. Zajímavostí jsou tikety za 1000 korun na vítězství starosty Řeporyjí Pavla Novotného (666:1), bývalého hokejového brankáře Dominika Haška (1111:1) nebo Jiřího Kajínka (350:1), kterému prezident Miloš Zeman udělil milost.

Tipsport a jeho dceřiná společnost Chance plánují zařadit sázky na budoucího prezidenta na konci příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám