Hlavní obsah

Facebook vrátil historikovi na web stažený příspěvek o Petru Pavlovi

Facebook v pondělí přehodnotil své rozhodnutí ohledně příspěvku historika Petra Blažka, který věnoval generálovi ve výslužbě a prezidentskému kandidátovi Petru Pavlovi. Ze sociální sítě článek o víkendu zmizel s tím, že se jedná o spam.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Historik Petr Blažek

Článek

„Facebook dnes změnil své rozhodnuti o údajném spamu a uvolnil opět příspěvek o Petru Pavlovi. Včera ovšem smazal dva, druhý stále posuzuje. Jsem rád, že se o tom psalo v médiích, snad to napomůže tomu, že se podobné věci budou stávat méně,“ uvedl Blažek k opětovnému zpřístupnění textu, v němž se věnuje výcviku zpravodajců před listopadem 1989.

Blažka dočasné smazání příspěvku a jeho označení za spam zaskočilo už jen kvůli tomu, že neměl jeho kopii.

„Do prezidentských voleb zbývají tři měsíce, už se těším na konec. Přímou volbu nám byl dlužen čert,“ odtušil historik působící na Úřadu pro studium totalitních režimů (ÚSTR).

Text navázal na článek ze sobotního vydání Práva ohledně svědectví Pavlova spolužáka, který byl rovněž frekventantem elitní školy pro zpravodajské důstojníky. Pavel podle Blažka stále neřekl celou pravdu o výcviku, který na sklonku 80. letech minulého století absolvoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Petr Pavel stále odpovědi dluží

V sobotu zveřejnilo Právo pod titulkem „Kandidát na prezidenta by měl o sobě říkat pravdu. On to nedělá“ svědectví Pavla Beneše, spolužáka prezidentského...

Výběr článků

Načítám